sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hyydytetty rahka-persikkakakku

Lopuista rahkoista piti tehdä vielä joku pääsiäisherkku jälkkäriksi ja mietin tekisikö piirakan vai ihan persikkarahkaa vaan ja sitten välähti, että teenpä hyydytetyn kakun.
Hyydytetty vaniljainen persikka-rahkakakku

Pohja
2munan suklaa sokerikakkupohja yai 200g digestive keksejä
75g margariinia

Täyte
500g maitorahkaa
1pss vaniljakastikeaineksia (ekströms)
2dl maitoa
6 persikan puolikasta
1/2prk flora vanillaa
1,5dl sokeria
11tl liitavejauhetta
0,5dl appelsiinimehua
Kiille
3dll appelsiinimehua
2dl hyytelösokeria

Laitoin kakkuun vaikka mitä, mitä sattui kaapeissa olemaan. Koska huomenna saattaa tulla vieras, jolla on keliakia, tein kakun murupohjan pakastimesta löytyneestä suklaakakkupohjasta, joka oli gluteeniton ja sitä oli puoli pellillistä, riitti nipin napin 25cm vuokaan. Murensin kakkupohjan kulhoon ja sekoitin siihen margariinia, pohjaan voi käyttää myös vaikkapa 200g digestive keksejä tai muita keksejä, jotka murskataan hienoksi. Leikkasin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin ja taputtelin kakkuseoksen pohjalle.

Täytettä varten sekoitin vaniljakastikejauhepussin maitoon, soseutin persikat sauvasekoittimella ja sekoitin kaikki täytteen aineet keskenään. Lorautin joukkoon myös noin puoli purkillista flora vanillaa, joka oli jääkaappiin jäänyt mämmin syönnistä, en jaksanut alkaa sitä vaahdottamaan vaan pistin siltään sekaan. Liivatejauheen laitoin turpoamaan hetkeksi kylmään appelsiinimehuun ja sitten mikroon sen verran, että seos kuumui muttei kiehunut ja liivate suli sekoitellen tasaiseksi. Kaadoin liivatteen ohuena nauhana täytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Sitten vaan täyte pohjan päälle vuokaan ja kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi hyytymään.
 
         Kun kakku oli hyytynyt oli kiilteen vuoro, kiehautin mehun kattilassa ja sekoitin siihen hyytelösokerin ja annoin kiehua muutaman minuutin. Jäähdytin seosta hieman ja kaadoin varovasti kakun päälle. Sitten vielä jääkaappiin odottelemaan pinnan hyytymistä, annoin olla tunnin verran kunnes uskalsin irroittaa vuoan reunat. Vedin terävällä puukolla vuoan reunaa pitkin kakun irti.
Tein vielä kakun päälle sokerimassasta pääsiäispupun ja koristelin reunat flora vispillä.
Hauskaa pääsiäisen jatkoa kaikille :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)