lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tiikerikakku

Maitoallerginen kaverini oli tulossa kylään ja teinpä sitten maidottomana tämän tiikerikakun. Kakku onnistui hyvin korvaamalla maito ihan vedellä vaan ja käyttämällä kasvimargariinia. Kakku vaan päätyi pakastimeen odottelemaan, koska sairastuin itse flunssaan ja ymmärrettävästi halusi siirtää tuloaan. Mutta saattaa olla, että ehdin kakun syödä tässä lasten kanssa, oli se niin hyvää :P 

Tiikerikakku
3 munaa
2,5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
3/4dl maitoa
150g sulatettua ja jäähdytettyä margariinia
2rkl tummaa kaakaota



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Lisää maito ja rasva, varo sekoittamasta liikaa. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakao. Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan, lisää tumma kerros ja päälle loput vaaleasta. Ota veitsi ja työnnä se vuokaan reunaa pitkin ja nosta keskelle ylös viiden sentin välein. 
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 45 minuuttia paitsi jos uunisi on yhtä tehokas kuin minulla, riittää lämmöksi 180 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)