sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

1-vuotiaan tyttäremme kakku ja muuta kahvileipää :)

 Tänään juhlimme 1-vuotiasta tytärtämme ja sen kunniaksi tein tämän Hello Kitty kakun. Kakku on tehty tummista levypohjista ja sisässä on aprikoosihilloa ja valkosuklaa-vaniljamoussea. Kaikki koristeet on sokerimassaa, joka oli uutta merkkiä minulle ja aivan mahtavaa käsitellä, on niissäkin vaan eroja! Tämä tosin hikoili jääkaapissa, mutta syy voi olla kosteassa kelissäkin.

 Tässä Kittyn päätä lähemmin, jotenkin nuo silmien, viiksien ym. asettelut oli hankalaa, mutta kai se oikeelle näyttää, lapset ainakin olivat sitä mieltä, että oikein on laitettu :D
Kakku oli aika suuri, pohjia tein yhteensä 20 munan verran, mutta hukkapaloja jäi paljon, kun tuota leikkeli, osasta tein gluteenittomia cake popseja ja lopuista keksin jotain vielä. 
Kakusta jäi vielä pää jäljelle odottelemaan huomisia vieraita :)

 Tässä kuvaa myös muista tarjottavista pöydässä. Vasemmalla on suklaakuorrutteista jogurttikakkua ja prinsessa pikkuleipiä, kinkku-pekoni-kasvis piirakkaa, joka on niin herkkua, Cake Popsit ja tietysti kakku. 
Ihanat kukkaset hain kukkapenkistämme koristamaan kahvipöytää.

 Cake Popseihin voin ohjeeenkin laittaa jos joku haluaa kanssa kokeilla näit herkullisia kakkutikkareita. Sovelsin itse ohjeen ja vaikka itse sanonkin niin olivat herkkua, nyt en jaksa ohjetta kirjoittaa, mutta ehkä huomenna.
Olen myös miettinyt olisiko ideaa laittaa myös muita leipomuksia samaan blogiin koska leipominen yleensä on lähellä sydäntä ja tykkään kokeilla uusia juttuja. Mitä olette mieltä lukijani?

Tässä vielä tästäkin suunnasta kahvipöytää :)

5 kommenttia:

 1. Voi kiitos paljon kehuista!
  Mukavaa myös saada ensimmäinen kommentti tänne! :)

  VastaaPoista
 2. Valtavan hieno ja valtavan iso kakku!
  Itse kun tein hello kityn pään niin oli tosi vaikea uskoa että silmät, nenä ja viikset kaikki tulee samaan tasoon, mutta niin sitä tuli näköinen.
  Mitä sokerimassaa käytit? Oliko se se prismassa vaaleanpunasessapaketissa myynnissä oleva?

  Ja ehdottomasti muitakin kuin pelkkien täytekakkujen ohjeita esille! :)

  VastaaPoista
 3. Frisco, kiitos kehuistasi! Huomaan nyt itsekin, että silmät ja nenä ei ole tosiaan viiksien tasossa :/ noh, ehkä ensi kerralla osuu kohdalleen...
  Käyttämäni sokerimassan tilasin confetista, merkiltään renshaw :) aiemmin tilasin toisesta paikasta ja se ei ollut yhtä hyvää ja kuivuu säilytyksessä nopeasti vaikka olisi avaamaton. Tämä uusin tuttavuus untuisi kestävän paremmin vaikka avattunakin tiiviissä pussissa :)

  VastaaPoista
 4. Ja tosiaan täytyy laitella muitakin leipomuksia esille. Olisikin tuossa muutama juttu jo jonossa, kun ehdin ne tänne laittaa :) Nyt on työn alla koirakoriste ja hääkakun koriste :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi! :)