sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hillomunkit

Munkit paistelen aina tavallisesta pullataikinasta, pullataikinaan on kolme sääntö eli litraan vettä/maitoa tulee 3 munaa, 300g margariinia, 3dl sokeria ja 3rkl kaardemummaa. Tosin omaan taikinaani en koskaan munia laita ja kaardemummaakin tulee laitettua reilusti enemmän. Jauhoja lisään sen verran kuin tuntuu sopivalle ja litran taikinaan kulunee sellainen pussillinen. Kuivahiivaa menee neljä pussia. Eikö ollut selkeä ohje? Tämä pullataikinan ja sämpylätaikinan teko tulee niin selkärangasta ettei sitä osaa ohjeeksi oikein kirjoittaa ;)

Joka tapauksessa, pullataikinasta teen pikkupullia, jotka kohotetaan ja paistellaan kuumassa öljyssä kunnes ovat sopivan ruskeita. Annan hetken jäähtyä ja pursotan ohutkärkisellä tyllalla hillon munkin sisään, marmeladi on parasta, jotkut hillot valahtaa pois munkin sisältä. Sitten sokerit pintaan ja munkit nassuun.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttisi tuli minulle sähköpostiin, joten sen näin kuitenkin vaikka jostain syystä sen poistit täältä. Kiitos kuitenkin mukavasta kommentista jos et sitten jo mieltäsi muuttanut.

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi! :)