maanantai 3. syyskuuta 2012

Äidin 50-vuotisjuhlat

Järjestimme äidilleni synttärit eikä äitini ollut tietoinen, että vieraita olisi vastassa niin paljon, kun he itse isäni kanssa palaavat reissusta. Isäni ideahan se olikin alunperin ja hyvä idea oli :) Kaikki oltiin siis vastassa onnittelumaljojen kera, kun vanhemmat saapuivat reissusta ja äiti taisi olla aika otettu järjetelyistä. 
Allapa kuvia tarjottavista.

Täytekakku oli mitoitettu noin 40 hengelle eli aika iso kaakku on. Kakussa on vaalea levypohja ja täyte äidin tekemää hyvää mansikkahilloa(mansikat vanhempieni omalta mansikkamaalta) ja suklaan makuista kakkumoussea. Kakku oli myös gluteeniton.

Koristeissa näkyy äidin lempiasioista käsityöt ja luonto. Äitini kyseli aiemmin, onko meillä pihlajanmarjoja, jotta hän saisi hyytelöä tehtyä, kakkuun tein sitten pihlajanmarjoja sokerimassasta, hyytelöä niistä ei ehkä saa ;) Kaikki koristeet on tehty sokerimassasta paitsi tuo 50-v koriste, joka on sama kuin isäni 50-vuotiskakussa oli, äitini halusi saman koristeen omaan kakkuunsa, tein sille tuollaisen ruusukkeen vielä. Ja tosiaan nuo neulepuikot on spagettia joiden päät dippasin sulassa suklaassa.
 Tässä vielä yksi kuva, kiirreessä nappasin kuvat eikä oikeen mahtavaa otosta tullut, mutta eiköhän näistäkin selkoa saa.
 Voileipäkakku oli mitoitettu reilulle 40 hengelle, koska voileipäkakkua menee yleensä enemmän kuin täytekakkua. Tähän siis meni neljättä pussia paahtoleipää.

 Voileipäkakun täytteenä oli kahdessa välissä kinkkutäytettä ja keskimmäisessä välissä meetvurstitäytettä. Kirjoittelenkin tähän ohjeen täytteisiin, koska ne oli aika onnistuneet, maistui hyvin kaikille ja itsekin olin todella tyytyväinen makuun. Laitan ohjeen niin kuin tein tähän kakkuun, pienempään kakkuun kannattaa toki pienentää ohjetta.

Kinkkutäyte:
900g palvikinkkua kuutioina
1 punainen paprika
2prk kermaviiliä
 400g valkosipuli-yrttituorejuustoa
Sinappia pari lorausta
ripaus sitruunapippuria ja suolaa
Pilko paprika pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Meetvurstitäyte:
200g meetvurstia
2 suolakurkkua
1 tuubi(240g) voileipäpikkelssiä
1,5prk kermaviiliä
ripas sitruunapippuria
Pilko meetvustit ja suolakutkut pieneksi ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Poista paahtoleivistä reunat ohuesti terävällä veitselllä kokoa kakku, muista kostuttaa hyvin leivät, itse kostutin vedellä, johon sekoitin jauhelihamaustetta ja sivelin sitä silikonisella pullasudilla leipien päälle. 

Päälle levitin sipuli-paprikatuorejuustoa, itse olen todennut nämä levitettävät tuorejuustot parhaiksi kuorrutteiksi, majoneesi on ainakin minun kakuissa alkanut valua ja koristeet sen mukana. 
Koristelin kinkuilla ja meetvusteilla sydämen muodon, puolitin siivut ja rullasin. Muutoin jätin reunat väljemmiksi, on helpompi leikatakin, kun kakku ei pursua koristeista. 
Voileipäkakku maistui hyvin juhlaväelle, kuten täytekakkukin

 Tässä kuvaa tarjottavista, tein myös kanelipitkon, joka yllättäin meni hyvin, kolme siivua vain jäi! Ja suklaa"kuiva"kakun tein myös, jossa valkosuklaakuorrute. Tarjolla oli myös kolmea sorttia pikkuleipää. Oikealla kuvassa näkyy gluteeniton voileipäkakku ja siellä on muutakin gluteenitonta piilossa, suklaaleivoksia tein ja keksejä kaupasta.

Kahvit oli pumppupulloissa, joista sai hakea lisää kahvia :)

Onnea vielä kerran Äiti Rakas <3

4 kommenttia:

  1. Haluan vielä kerran kiittää sinua kaikesta mitä teit luodaksesi unohtumattomat 50v.juhlat minulle. Tarjottavat olivat suussa sulavia,tosi herkullisia kaikki. Ei olisi hennonut kakkuja leikata,mielestäni taideteoksia molemmat! Kaunis Kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos äiti <3 Ihanaa, että olit tyytyväinen järjestämiimme juhliin!!

      Poista
  2. Onpas upea voileipäkakku! Taidan ottaa ideaa omiin 25v.synttäreihini! :) Koristelitko samana päivänä vai edellisenä?

    VastaaPoista
  3. Hei Minna!
    Täytin voileipäkakun edellisenä päivänä ja koristelin juhlapäivän aamuna. Muulloinkin tykkään koristella mahdollisimman lähellä juhlaa ettei ehtisi koristeet kuivahtaa vaikka olen joskus tehnyt olosuhteiden pakosta niinkin, että koristelin edellisenä iltana eikä sitä pientä kuivahtamista huomaa yleensä kuin minä ;) Täyttäminen kannattaakin tehdä ajoissa koska voileipäkakku on sitä parempi, kun saa maustua ja kostua rauhassa! Mukavia juhlia sinulle :)

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi! :)