lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pienen prinsessan ja prinssin kunniaksi...

Tänään tein vaaleanpunaisen piirakan ja voileipäkakun pikkuisen 5-vuorokautta vanhan prinsessan kunniaksi. 
Piirakka on tehty tällä suklaakakun ohjeella, joka oli cake popseissa, mutta ilman kaakaojauhetta ja taikinan seassa oli 200g laktoositonta suklaata raastettuna. Pinnalla on mansikkatomusokerista, margariinista ja appelsiinimehusta tehty kuorrutus, joka olisi saanut olla sileämpikin. Tein pinnalle sokerimassasta vaaleanpunaiset, kimaltavat perhoset niin, että jokaiseen palaan jää yksi perhonen. Perheen äiti itse leikkaa piiraan tarjolle.

Vaaleanpunainen kuorrute
50g margariinia
1pkt mansikkatomuaokeria
3dl valkoista tomusokeria
n. 1/2dl appelsiinimehua

Margariini sulatetaan ja kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi kuorrutteeksi. Määrät ovat vähän arvioita, itse sen näkee parhaiten milloin kuorrute on sopivan paksua levittyäkseen nätisti. Kuorrute levitetään nopeasti lämpimälle piirakalle. Perhoset laitoin vasta kuorrutteen kuivettua ja sivelin jokaisen taakse ihan pikku tilkan vettä, jotta pysyvät.

 Olisin tehnyt valkosuklaasta, mutta meidän kylältä ei löytynyt laktoosittomana :(

 Voileipäkakku piti olla 15 hengelle, saattoi tulla hieman isompikin. Sisällä kinkku ja meetvurstitäytteet.

 Kuvat erittäin surkeita, kiireessä räpsittyjä :/


Lasten serkkupoika sai tänään kasteenmerkin ja minua pyydettiin tekemään gluteeniton voikkari ja minähän tein :)


2 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi! :)