maanantai 29. huhtikuuta 2013

Jere 7-vuotta, Mario Kart kakku ja voikkari

Eilen oli vuorossa poikamme synttärijuhlat sukulaisille. Super Mario teemalla jatkettiin ja Mario karttiahan tässä täytekakussa ajellaan. 
Kakkuja tuli tehtyä aikas reilulla kädellä, mutta hyvinhän nuo on vajenneet, kun vielä söimme iltapalaksi isot palat ja tunnustan, että yksi kakkupala tuossa vieressäkin on lautasella, nam nam :P Olen maailman mestari vinojen kuvien ottamisessa, pahoittelut siitä :( Kiire aina tulee siinä vaiheessa, kun kuvia pitäisi ottaa...
Kakku takaa. Ruutukuvion tekemiseen vierähtikin aika kauan aikaa, kun viivottimen kanssa neliöitä leikkelin ja sitten vielä vedellä liimasin kakkuun, mutta tosi kivan kuvion noin sai kakkuun. Tulivuorikaan ei pahemmin kakkua kasaan painanut.
Kakussa samat täytteet kuin kaverisynttäreiillä eli lemon gurdia ja valkosuklaa-vaniljamoussea.


Browser juniorin piikit näkyy tässä. Maalilipun tulostin ja liimasin kahden varrastikun varaan.
Mario se taas jäi kakkoseksi ;)
Onnea Jere Rakas <3



Tulivuorta mietin, mistä sen tekisi, sitten keksin murustaa loppuja kakkupohjia murusiksi ja sekoitta sekaan sulaa margariinia ja muovailla siitä vuoren, kun se kovettui, päällystin harmaalla sokerimassalla ja laava sokerimassaa myös, kuten kaikki muukin koristus.
Kakun autoradalla oli tuo laavan ylitys kiviä pitkin.




 Voileipäkakkua lupasin omien synttäreitteni aikaan tehdä sitten Jeren synttäreille jälkikäteen minun kakuksi :) Leivän paistoin pyöreässä vuoassa. Kahdessa välissä oli täyte joka sisälsi kinkkua, meetvurstia, voileipäpikkelssi, majoneesia, paprikatuorejuustoa, kermaviiliä ja kirsikkatomaatteja pieninä paloina. Keskimmäinen väli sisälsi munatäytteen, siinä oli munavoita, johon sekoitin kurkkusalaattia, majoneesia ja kermaviiliä.
 Tämä voileipäkakku oli gluteeniton. Samanlaiset täytteet paitsi kinkku oli erilaista.
 Sitten vielä tämä, joka ei niin katseen kestävä ole, kunhan heitin siihen loppuja koristeaineksia. Tämä siis itselleni, odottaja ystävällinen pastöroiduista tuotteista tehty pikkukakku :)
Yllä kuvia tarjottavista pöydässä, siellä oli siis samoja sienileivoksia kuin kaverisynttäreillä, joilla ne oli menestys, mutta näin aikuispainoitteisillä juhlilla ne ei juuri vajenneet.
Alla kuva vielä kilpakumppaneista, Super Mario, Luigi ja Browser jr säilyivät vielä erittäin hyvänä oltuaan kahden kakun päällä vaikka liimana käytin vain vettä. Hyvä kuivatus ennen juhlia toki oli apuna tässä asiassa, tein koristeet hyvissä ajoin valmiiksi. Suunnittelin aamulla pojan kanssa, että hän voisi askarrella pahvin päälle oman Mario Kart radan ja laitetan koristeet siihen niin saa kivan muiston kirjahyllyyn synttäreistä :)

3 kommenttia:

  1. Ihan mieletön Mario Kart -kakku! :) meidän 6-vuotias katseli ja totesi, että "voi kun sä äiti osaisit tehdä tollasen!"

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! En olisi itsekään vuosi sitten uskonut osaavani tehdä noita Mario hahmoja :D

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi! :)