Olen ollut flunssan ja keuhkoputkentulehduksen kourissa ja niinpä pääsiäisleivonnat jäi odotettua vähäisemmiksi :( Tänään kuitenkin jaksoin jo leipoa edes dallaspullia. Tavalliset rahkapullat ei nyt napanneet, mutta onhan näissäkin rahkaa, joten ajanee saman asian. Saa nähdä jaksanko tehdä enää rahkapiirakkaa vai tehdäänkö vaan hedelmärahkaa jälkkäriksi lopuista rahkoista.
Dallaspullat n.50kpl
5dl vettä
2pss kuivahiivaa
2dl sokeria
kaardemummaa
vaniljasokeria
2tl suolaa
200g margariinia
n.1,5kg vehnäjauhoja
Täyte:
300g margariinia
3prk maitorahkaa (1prk=250g)
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3pss vaniljakastikejauhetta (esim. ekströms)
(itse lisäsin vielä sitruunanmehua)
Tee pullataikina kättä lämpöisempään veteen, lisää veden sekaan mausteet, hiiva, osa jauhoista ja vaivaa taikinaa joko koneella tai käsin, lisää jauhoja ja sulatettu margariini, sekoita hyvin ja lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin kulhosta. Ohjeen jauhojen määrä ei ole tarkka, oikean määrän löytää tekemällä, ennen pitkää taikinan tekoon tulee sellainen tuntuma, että tietää milloin jauhot riittää.
Anna taikinan kohota puoli tuntia, sillä välin voit sulattaa rasvan ja lisätä sen joukkoon rahkat ja sokerit, vaniljakastikejauhetta ei kannata vielä lisätä, koska täyte ehtii jähmettyä muuten hankalasti levitettäväksi.
Paista 200 asteessa n.10min tai kunnes pullat on kauniin ruskeita.
Parastahan tuore pulla on vasta uunista tultuaan kylmän maidon kanssa! :P
näitä pitää kyllä kokeilla!
VastaaPoistaMinäkin suunnittelen uutta satsia, kun loppuivat jo, ovat niiiiiin herkkua ettei kauaa happane pakastimessakaan ;)
VastaaPoista