torstai 28. maaliskuuta 2013

Dallaspulla

Olen ollut flunssan ja keuhkoputkentulehduksen kourissa ja niinpä pääsiäisleivonnat jäi odotettua vähäisemmiksi :( Tänään kuitenkin jaksoin jo leipoa edes dallaspullia. Tavalliset rahkapullat ei nyt napanneet, mutta onhan näissäkin rahkaa, joten ajanee saman asian. Saa nähdä jaksanko tehdä enää rahkapiirakkaa vai tehdäänkö vaan hedelmärahkaa jälkkäriksi lopuista rahkoista.

Dallaspullat n.50kpl

5dl vettä
2pss kuivahiivaa
2dl sokeria
kaardemummaa
vaniljasokeria
2tl suolaa
200g margariinia
 n.1,5kg vehnäjauhoja 

Täyte:

300g margariinia
3prk maitorahkaa (1prk=250g)
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3pss vaniljakastikejauhetta (esim. ekströms)
(itse lisäsin vielä sitruunanmehua)
  
Tee pullataikina kättä lämpöisempään veteen, lisää veden sekaan mausteet, hiiva, osa jauhoista ja vaivaa taikinaa joko koneella tai käsin, lisää jauhoja ja sulatettu margariini, sekoita hyvin ja lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin kulhosta. Ohjeen jauhojen määrä ei ole tarkka, oikean määrän löytää tekemällä, ennen pitkää taikinan tekoon tulee sellainen tuntuma, että tietää milloin jauhot riittää. 
Anna taikinan kohota puoli tuntia, sillä välin voit sulattaa rasvan ja lisätä sen joukkoon rahkat ja sokerit, vaniljakastikejauhetta ei kannata vielä lisätä, koska täyte ehtii jähmettyä muuten hankalasti levitettäväksi.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmat pois, jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne levyiksi vuorollaan. Lisää nyt vaniljakastikejauhe täytteeseen. Levitä täytettä levylle ja rullaa levy rullaksi ja leikkaa siitä n.2cm paksuisia paloja, joista käännetän "häntä" pullan alle ja pullan voi halutessaan laittaa pullavuokaan tai sen voi paistaa leivinpaperin päälläkin. Anna pullien kohota sopiviksi 15-30min ja voitele ne kananmunalla ja jos täytettä jäi yli, voi sitä laittaa pullan päälle teelusikallisen. 
Paista 200 asteessa n.10min tai kunnes pullat on kauniin ruskeita.
Parastahan tuore pulla on vasta uunista tultuaan kylmän maidon kanssa! :P
  

2 kommenttia:

  1. Minäkin suunnittelen uutta satsia, kun loppuivat jo, ovat niiiiiin herkkua ettei kauaa happane pakastimessakaan ;)

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi! :)