maanantai 18. elokuuta 2014

Marjahyydykekakku

 Kesäinen marjahyydykekakku (omasta päästä) isoon vuokaan
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g margariinia

Sekoita keskenään jauhetut keksit ja sula margariini ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle, johon olet leikannut pohjan kokoisen leivinpaperin.

Täyte:
1 litra marjoja (minulle oli mustikoita ja mansikoita)
500g rahkaa
4dl vispikermaa
150g ranskankermaa
10tl liivatejauhetta

Soseuta tuoreet marjat, pakastetut sulata ensin ja valuta hieman nesteitä pois ja soseuta. Vatkas kerma ja jätä osa koristeluihin. Sekoita täyteaineet keskenään. Sulata liivate kuumaan nesteeseen ja lisää täytteeseen ohuena nauhana. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti. Irroita sitten vuoasta veitsen avulla ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)