perjantai 10. toukokuuta 2013

Perunarieskat

Perunarieskat 25kpl


1 litra perunamuusia
2 munaa
2tl suolaa
2dl kaurahiutaleita
6dl vehnäjauhoja

Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin kananmunat, lisää muut aineksen ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta pyöreitä palluroita jauhoisin käsin ja taputtele pallurat rieskoiksi, jauhoja kannattaa käyttää apuna, koska rieskataikina on tarttuvaa sorttia, mutta itse taikinaan ei kannata liikaa jauhoja laittaa, rieskat on maukkaampia, kun taikina on löysää.
Tee lopuksi rieskoihin haarukalla reikiä ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Parhaimmillaan ovat lämpiminä, kun rasva sulaa pintaan, nam!


Meillä näitä nautitaan iltapalaksi silloin, kun muusia jää ylitse ja eilen tein ihan varta vasten liikaa muusia, kun teki rieskoja mieli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)