lauantai 5. tammikuuta 2013

Joulun puolukkahyydykekakku

 Jouluna oli kahvin kanssa tälläistä puolukka-vanilja hyydykekakkua. Voisin ohjeenkin näpytellä jos joku haluaa maistaa tätä herkkua.

Pohja:
200g kaurakeksejä
75g margariinia
Jauha keksit muruksi ja sekoita sulatettuun margariiniin. Taputtele massa irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.

Täyte:
1prk flora vanillaa
1prk sunnuntain vaniljatuorejuustoa
½prk flora vispiä
3dl puolukkasosetta
100g valkosuklaata
4tl liivatejauhetta
Vaahdota vanilla ja vispi, suulata valkosuklaa ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
 Sekoita liivatejauhe pieneen määrään kylmää vettä ja anna turvota hetki, kiehuta seos mikrossa, sekoita ja lisää sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte muruseoksen päälle ja anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Pinta:

3dl puolukkamehua
2tl liivatejauhetta
Valmista liivateseos, kuten yllä ja lisää mehuun, kaada mehuseos täytteen päälle ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi sitten koristella valkosuklaaraasteella tai muulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)