perjantai 13. heinäkuuta 2012

Cake Pops

 Laitanpas tähän ohjeen näihin herkullisiin Cake Popseihin. Ohje on oma sovellukseni, erittäin toimiva ja maistuva.

Tällä ohjeella tulee 50 kappaletta tikkareita, jos haluaa vähemmän, puolita taikina ja paista vaikka irtopohjavuokassa.

Suklaakakku:
8 1/4 dl vehnäjauhoja
5 ½ dl sokeria
2 tl soodaa
6 rkl  tummaa kaakaota
150 g tummaa suklaata rouhittuna esim raastimella
2 rkl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
1,2 dl ruokaöljyä
5½ dl kylmää vettä

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, lisää sitten muut aineet tasaiseksi. Paista kakkupohja uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 35 minuuttia. Helppoa, nopeaa ja hyvää. Tähän tulisi oikeasti samanlainen päällys kuin mokkapaloissa, mutta nyt sitä ei tietenkään tehdä.

Anna kakkupohjan odotella seuraavaan päivään tai käytä pakastimessa, murenee helpommin.
 Seuraavana päivänä murustellaan kakkupohja käsin hienoksi muruksi.
Murun sekaan sekoitetaan:
200 g appelsiinituorejuustoa
50 g sulaa margariinia
2 dl tomusokeria
 Kun kakkumassa näyttää tälle on aika pyöritellä siitä palluroita. Otin aina ruokalusikalla hyvän köntin taikinaa ja pyöritin tiiviiksi palloksi.
 Tältä valmiit pallurat näytti. Tässä vaiheessa pallurat laitetaan kylmään jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
 Tein Hello Kityn korvat erikseen, yitin tehdä ensin suoraan palluraan vaan eipä tullut kovin kestävän oloista, joten päädyin tekemään erikseen.
 Seuraavissa vaiheessa tarvitset:
Tikkaritikkuja tai sopivan kokoiseksi leikattuja puisia varrastikkuja
400g suklaata 
Noparelleja/strösseleitä tms.
Kun pallot ovat jähmettyneet laita niihin tikut. Tee ensin reikä tikulla haluaamaasi kohtaan ja käytä tikkua sulassa valkosuklaassa ja pistä reikään. Jos teet Hello Kitty tikkareita, laita korvat kiinni valkosuklaalla. Nyt taas pallot tikkuineen nostetaan kylmään ja annetaan jähmettyä ehkä vartin verran. Sillä aikaa on hyvä varailla nomparellit ja suklaat valmiiksi. Itse sulatin suklaan mikrossa, ensin pilkoin suklaan pieneksi ja laitoin syvälle lautaselle, ensin puoli minuuttia täydellä teholla, sitten sekoitus ja 10 sekunttia ja sekoitus ja taas 10 sekunttia ja sekoitus niin kauan, kun kakki suklaa on sulanut. Pomminvarmaa on sulattaa vesihauteessa koska suklaa palaa helposti mikrossa.

Seuraavaksi ota tikkarit kylmästä ja käytä haluamassasi suklaassa ja koristele mielesi mukaan :)
Sitten taas jäähdytystä ja sittenpä vaan nauttimaan herkuista!
Nämä voi tehdä hyvin edellisenä päivänä ennen juhlia tms valmiiksi asti, säilyvät hyvänä. Itse laitoin nämä tarjolle kuvassa näkyvässä lasipurkissa, jonka päällystin servetillä ja sidoin kiinni nauhalla, purkki on täynnä sokeria, siinä pysyivät hyvin pystyssä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)