maanantai 13. tammikuuta 2014

Pikakakku Jouluksi

Joulupäivänä tein kääretorttua puolukka-piparimoussella, mutta pelkkä torttu näytti niin tylsälle, että teinkin sitten kakuksi sen, kostutin glögillä ja kuorrutin sokerimassalla. Tulihan siitä aika sekava yms, mutta noh... Vieraat oli jo tulossa, kun tätä hätäseen tein.
Moussen ohje tässä:

2dl vispikermaa
4dl puolukoita
Pipareita kourallinen
200g ranskankermaa
Sokeria, vaniljasokeria

Vatkaa kerma, soseuta puolukat ja hienonna piparit (jauhoin ihan hienoksi, mutta voi olla myös paloja) ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Sokerin määrän tietää parhaiten maistamalla, itse tykkään, että puolukan kirpeys saa hieman maistua ettei ole liian sokerista. Liivatteella tätä vielä jämäköitin hieman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi! :)