lauantai 15. kesäkuuta 2013

Angry Birds Prinsessa Possu

 

 
Rippijuhliin pyydettiin Angy Birds Prinsessa possua, jolla olisi kruunu päässä. Tein kaulaan vielä helmet ja rippiristin, jotta on jotain ripille pääsyyn liittyvää kakussakin. Sokerimassaa kaikki massa jälleen, mitä käytin. Kruunuun, helmiin ja rippiristiin värjäsin valkoista sokerimassaa kullankeltaisella pastavärillä.
Sisällä laktoositon mansikkamousse, jonka ohjeen voisin tähän laittaa myös. Kakun kokosin salaattikulhoon ja annoin hyytyä muutaman tunnin jääkaapissa.
 


 
Mansikkamousse
4dl vispikermaa
200g ranskankermaa
noin ½ litraa mansikoita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3tl liivatejauhetta
 
Vispaa vispikerma kuohkeaksi, lisää sekaan ranskankerma, sokerit ja soseutetut mansikat, jos käytät pakastemansikoita valuta ensin neste pois siivilässä, valuneen mehun voi käyttää liivatteeseen ja vaikka kakun kostutukseen, kun lisää vettä ja sokeria mehuun. Tuoreet mansikat soseutetaan vaan siltään. Anna liivatejauheen turvota hetki pienessä määrässä kylmää vettä/mansikkamehua ja käytä mikrossa sen verran, että kuumuu muttei kiehu kuitenkaan ja kunnes liivate on sulanut nesteen joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää hyvin sekoittaen mousseen. Laita mousse heti kakun väliin ettei ehdi hyytyä kulhoon.
 
Röh, röh ;)

2 kommenttia:

  1. Hauska kakku :) Itse en osaa noita massakakkuja tehdä, enkä koristeita... (mä oon pursottelija ;D) yhden kruunun tein viime kuussa ja se oli mielestäni kauhean vaikea! Tappelin sen kanssa vaikka kuinka paljon ;D Hienoja kakkuja sulla on täällä muutenkin! Terv.Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kehuistasi! :)
      Kävinkin blogiasi katsomassa, olet taitava pursottelija! Itse en niinkään ole kovin taitava pursottamaan, täytyisi harjoitella enemmän, mutta toisaalta nämä massakakut houkuttaa minua enemmän. Jos meitä kakkuihmisiä on kahta sorttia, pursottelijat ja massailijat :D

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi! :)